SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA -...
SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA -...
SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA -...
SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK
SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK
SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK

SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK

W32592
Ostatnie sztuki w magazynie
3 860,00 zł
Brutto

SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK

 

SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK

Proces suszenia pyłku:

Odpowiednia temperatura suszenia pyłku to 35°C - 40°C. Ważne aby pyłek nie został przegrzany ponieważ jak w przypadku miodu może stracić swoje najważniejsze właściwości przy temperaturze powyżej 40°C.

Wstępne suszenie pyłku to umieszczenie w szufladach warstwy pyłku nie przekraczającej 1 cm grubości. Po przesuszeniu można zgrupować szuflady tworząc warstwy pyłku około 2-3 cm grubości. Warto w trakcie suszenia przemieszać pyłek w szczególności wstępnej fazie suszenia.

Proces suszenia pyłku trwa 1-3 dni, w zależności od wilgoci pyłku.

Idealnie wysuszony pyłek jest twardą zbitą bryłą, którego nie można rozgnieść w palcach.

Wilgotność pyłku nie powinna przekraczać 6%.

Pyłek po wysuszeniu powinien być przechowywany w szczelnym i suchym naczyniu, w ciemnym pomieszczeniu.

Parametry:

  • Wymiary: 800×640×790 mm szerokość×głębokość×wysokość
  • moc grzewcza: 1kW
  • Ilość pyłku na 1 półce około 3kg
  • Ilość słoików 320ml - 241 sztuk
  • Ilość słoików 900ml - 80 sztuk
  • Ilość pojemników plastikowych 25kg - 2 sztuki
  • Ilość pojemników plastikowych 30kg - 1 sztuka
  • Waga - około 62,5kg

Zdjęcia są ilustracją poglądową i czasami przedmioty mogą różnić się od wyglądu w rzeczywistości. Nie zmienia to jednak ich właściwości użytkowych.

No reviews
Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania