SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK
SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK
SUSZARKA DO PYŁKU I KOMORA DEKRYSTALIZACYJNA - 10 PÓŁEK
Proces suszenia pyłku:
Odpowiednia temperatura suszenia pyłku to 35°C - 40°C. Ważne aby pyłek nie został przegrzany ponieważ jak w przypadku miodu może stracić swoje najważniejsze właściwości przy temperaturze powyżej 40°C.
Wstępne suszenie pyłku to umieszczenie w szufladach warstwy pyłku nie przekraczającej 1 cm grubości. Po przesuszeniu można zgrupować szuflady tworząc warstwy pyłku około 2-3 cm grubości. Warto w trakcie suszenia przemieszać pyłek w szczególności wstępnej fazie suszenia.
Proces suszenia pyłku trwa 1-3 dni, w zależności od wilgoci pyłku.
Idealnie wysuszony pyłek jest twardą zbitą bryłą, którego nie można rozgnieść w palcach.
Wilgotność pyłku nie powinna przekraczać 6%.
Pyłek po wysuszeniu powinien być przechowywany w szczelnym i suchym naczyniu, w ciemnym pomieszczeniu.
Parametry:
- Wymiary: 800×640×790 mm szerokość×głębokość×wysokość
- moc grzewcza: 1kW
- Ilość pyłku na 1 półce około 3kg
- Ilość słoików 320ml - 241 sztuk
- Ilość słoików 900ml - 80 sztuk
- Ilość pojemników plastikowych 25kg - 2 sztuki
- Ilość pojemników plastikowych 30kg - 1 sztuka
- Waga - około 62,5kg
Zdjęcia są ilustracją poglądową i czasami przedmioty mogą różnić się od wyglądu w rzeczywistości. Nie zmienia to jednak ich właściwości użytkowych.