PROPOLIS PŁYNNY 10% - KROPLE 30 ML
PROPOLIS PŁYNNY 10% - KROPLE 30 ML
Płynny propolis w roztworze alkoholowym zamknięty w szklaną butelkę z pipetą do dokładnego odmierzania produktu.
Propolis jest naturalnym produktem wytwarzanym przez pszczoły. Propolis jest to złożona substancja złożona w ponad 300 związków pozytywnie wpływających na zdrowie i urodę, takich jak grupa bioflawonoidów, substancje lipidowe, aminokwasy egzogenne oraz substancje aromatyczne. Propolis zawiera również w swoim składzie białka oraz biopierwiastki: wapń, magnez, cynk, mangan, żelazo, glin, miedź, krzem, srebro, sód, potas, chrom, selen, a także witaminy: prowitamina A, witamina B1, B2, B5, B6, B12, C, D, E.
Skład:
- alkohol etylowy 70% (V/V),
- woda 20%,
- propolis 10%.
- Etanolowy wyciąg z propolisu (kitu pszczelego).
Zastosowanie propolisu:
- przeciwzapalne
- przeciwgrzybiczne
- wzmacnia odporność
- przyśpiesza gojenie się ran
Stosowanie:
Do użytku wewnętrznego:
Propolis w postaci płynnej nalewki do stosowania wewnętrznego doskonale sprawdza się w profilaktyce zapalenia dziąseł, przy owrzodzeniach jamy ustnej, paradontozie, a nawet opryszczce.
Propolis działa tez profilaktycznie na dolegliwość wrzodową żołądka i dwunastnicy, w stanach obniżonej odporności organizmu oraz chorobach układu oddechowego
Do użytku zewnętrznego:
Zastosowanie płynnego propolisu na powierzchni skóry wspomaga profilaktykę trudno gojących się ran: skaleczeń, czyraków, odleżyn, owrzodzeń, oparzeń oraz odmrożeń.
Sposób przechowywania:
Preparat należy przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed światłem.
!Zalecane środki ostrożności!:
Nie zaleca się stosowanie produktu przez osoby uczulone na produkty pszczele. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej należy zaprzestać dalszego spożycia oraz skontaktować się z lekarzem.
Nie zaleca się stosowanie produktu przez kobiety w ciąży oraz kobietom karmiącym.
Zdjęcia są ilustracją poglądową i czasami przedmioty mogą różnić się od wyglądu w rzeczywistości. Nie zmienia to jednak ich właściwości użytkowych.