SUSZARKA DO PYŁKU - 16 SZUFLAD (POJ. 100L)
SUSZARKA DO PYŁKU - 16 SZUFLAD
Pojemność: 100L
SUSZARKA DO PYŁKU - 16 SZUFLAD
Pojemność: 100L
Proces suszenia pyłku:
Odpowiednia temperatura suszenia pyłku to 35°C - 40°C. Ważne aby pyłek nie został przegrzany ponieważ jak w przypadku miodu może stracić swoje najważniejsze właściwości przy temperaturze powyżej 40°C.
Wstępne suszenie pyłku to umieszczenie w szufladach warstwy pyłku nie przekraczającej 1 cm grubości. Po przesuszeniu można zgrupować szuflady tworząc warstwy pyłku około 2-3 cm grubości. Warto w trakcie suszenia przemieszać pyłek w szczególności wstępnej fazie suszenia.
Proces suszenia pyłku trwa 1-3 dni, w zależności od wilgoci pyłku.
Idealnie wysuszony pyłek jest twardą zbitą bryłą, którego nie można rozgnieść w palcach.
Wilgotność pyłku nie powinna przekraczać 6%.
Pyłek po wysuszeniu powinien być przechowywany w szczelnym i suchym naczyniu, w ciemnym pomieszczeniu.
Dane techniczne:
- konstrukcja – stal nierdzewna kwasoodporna
- zasilanie: 230 VAC
- moc grzewcza : 1,4 kW
- moc całkowita : 1,74 kW
- regulacja temperatury: 40 - 90°C
- ilość pyłku na 1 półce: około 2 kg
- wymiary szuflady: szer.350, gł. 400, wys. 20 mm
- ilość słoików : 320 ml – 100 sztuk 900 ml – 36 sztuk
- wymiary: szer. 420 mm głębokość 550 mm wysokość 630 mm
- waga 27 kg
Zdjęcia są ilustracją poglądową i czasami przedmioty mogą różnić się od wyglądu w rzeczywistości. Nie zmienia to jednak ich właściwości użytkowych.