Apikand – Substytut Pyłku 2 kg

Apikand – Substytut Pyłku 2 kg

3241
Obecnie brak na stanie
83,75 zł
Brutto

Apikand – Substytut Pyłku to doskonałe rozwiązanie wspierające rozwój rodzin pszczelich, szczególnie gdy naturalne zasoby pyłku są ograniczone. Dzięki zrównoważonej mieszance białek, witamin, minerałów i probiotyków, produkt wspiera zdrowie, witalność i wzrost pszczół, zapewniając im niezbędne składniki odżywcze do prawidłowego funkcjonowania.

 

Apikand – Substytut Pyłku 2 kg

Apikand – Substytut Pyłku to specjalistyczny produkt stworzony jako zamiennik naturalnego pyłku, który wspiera prawidłowy rozwój rodzin pszczelich, niezależnie od warunków pogodowych. Dzięki doskonale zbilansowanemu składowi, dostosowanemu do potrzeb pszczół, produkt sprzyja wzrostowi rodziny pszczelej, chroni mikroflorę jelitową i poprawia przyswajanie pokarmu. Substytut pyłku jest idealny, gdy naturalne zasoby pyłku są ograniczone.

    

Skład Apikand – Substytut Pyłku:

- Soja i białko drożdży (51% białka)  

- Witaminy: B1, B2, B6, B12, PP, C, A, D3, E  

- Kompleks mineralny: Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn, Co, P  

- Kwas cytrynowy  

- Tłuszcze roślinne  

- Olejki eteryczne  

- Bakterie probiotyczne  

- Przeciwutleniacze  

    

Zastosowanie:

- W stanie suchym (jako substytut pyłku):

  Umieść produkt w pojemniku z otworami umożliwiającymi dostęp pszczołom (np. w podkarmiaczce), zaopatrzonym w antypoślizgowe elementy. Podaj ok. 700 g produktu na rodzinę pszczelą, chroniąc go przed wiatrem i wilgocią.

     

- Jako zastępcza mieszanka węglowodanów:

  - Ciasta: Wymieszaj 200 g substytutu pyłku z 800 g węglowodanów (miodu, syropu lub cukru) w temperaturze do 40°C. Nakładaj uzyskaną pastę na górne krawędzie ramek, używając foliowych woreczków lub papieru woskowanego.

  - Syrop: Wymieszaj 100 g substytutu pyłku z 1 litrem syropu cukrowego lub Apikand Pubudzenie. Podawaj w podkarmiaczce.

    

Uwaga: Nie pozostawiaj substytutu pyłku w ulu, gdy nie ma czerwiu.

    

No reviews
Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania